skip to Main Content

Thank you for your interest in N.P. Audit Services. Please complete the form below with your inquiry.

Title

Full Name *

Job Title

Company

Phone

Email *

Subject

Message

I Accept the Privacy Policy

captcha
Please enter the code you see in the image above:

Contact Details

Email: info@npaudit.com
Tel: 0035725563434
 Fax: 0035725563436
Address: Andrea Lontou 5A,
Kato Polemidia, 4157,Cyprus

Γενικες πληροφορίες για προσωρινές φορολογικές Πληρωμές

Οι φορολογούμενοι οφείλουν να υποβάλουν την προσωρινή φορολογική δήλωση πριν από την 1η Αυγούστου κάθε έτους με βάση τα εκτιμημένα κέρδη του τρέχοντος έτους. Προσωρινές πληρωμές φόρων πρέπει να γίνονται με βάση τα εκτιμώμενα κέρδη για το έτος σε δύο ισόποσες δόσεις, την 1η Αυγούστου και την 31η Δεκεμβρίου. Αν τα κέρδη που δηλώνονται για φορολογικούς σκοπούς προσωρινής είναι μικρότερα από τα τρία τέταρτα (3/4) των κερδών, όπως καθορίστηκε τελικά, ο φορολογούμενος οφείλει να καταβάλει, εκτός από το κανονικό φορο, ποσό ίσο με το ένα δέκατο (10%) της διαφορά μεταξύ του τελικού και του προσωρινού φόρου.  Τα εκτιμημένα έσοδα  μπορούν να αναθεωρηθούν (προς τα πάνω) οποιαδήποτε στιγμή πριν από την 31η Δεκεμβρίου, την ημερομηνία της τελευταίας προσωρινής πληρωμής.
Μετά την υποβολή της προσωρινής δήλωσης φόρου εισοδήματος  o φορολογούμενος  μπορεί να υποβάλει αναθεωρημένη δήλωση οποιαδήποτε στιγμή μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου, μέσω της οποίας μπορεί να αναθεωρήσει  τα εκτιμημένα φορολογητέα κέρδη του  προς τα πάνω ανάλογα με τα αναμενόμενα αποτελέσματα του από την 31η Δεκεμβρίου. Ωστόσο, σημειώστε ότι μια αναθεωρημένη προσωρινή φορολογική δήλωση δεν μπορεί να οδηγήσει σε επιστροφή του προσωρινού φόρου που έχει ήδη καταβληθεί, η επιστροφή θα υπολογιστεί από τις φορολογικές αρχές της Κύπρου μετά την εξέταση της τελικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος της εταιρείας. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό ότι ο φορολογούμενος  βασίζει την προσωρινή φορολογική δήλωσή του σχετικά με μια συντηρητική εκτίμηση των φορολογητέων κερδών του.

Τόκοι και ποινές για προσωρινές φορολογικές Πληρωμές
Αν ένας φορολογούμενος  παραλείψει να πραγματοποιήσει τη σχετική πληρωμή της δόσης μέχρι το τέλος του μήνα από την ημερομηνία της πληρωμής  που οφείλεται, όπως προαναφέρθηκε, υπάρχει τόκος επί της  οφειλόμενης  δόσης  4,5% ετησίως, το οποίο υπολογίζεται σε μηνιαία βάση ( π.χ. αν η πρώτη πληρωμή δόσης δεν γίνει την 31 του Αυγούστου του έτουσ, υπολογίζεται τόκος  4,5% φορές 1/12 όπως η πληρωμή έχει καθυστερήσει για ένα μήνα).
Εκτός από τις παραπάνω χρεώσεις τόκων, εάν υπάρχει οποιαδήποτε καθυστέρηση στην καταβολή οποιασδήποτε από τις προαναφερθείσες δόσεις των προσωρινής φορολογική δήλωσης, θα υπάρχει επίσης πρόστιμο 5% επί του οφειλόμενου φόρου που θα έπρεπε να καταβληθεί με οποιαδήποτε από αυτές τις δόσεις.

This Post Has 0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top